Fuat Saka

01 Ocak 2011 Yazan  
Kategori Yöre Sanatçıları

   FUAT SAKA         Müziğine `Lazca-caz’ yakıştırması yapılan Fuat Saka, Trabzon´da başladığı müzik yaşamını 20 yıl Avrupa´da sürdürdü.


Saka yaklaşık dört yıldan bu yana da Türkiye´de albümler çıkarıyor. Karadeniz´de, kemençe seslerine eşlik eden horonlarla büyümüş, tipik bir Karadenizli olan Fuat Saka. 1980´li yılların başında Türkiye´den giden ve artık 50´li yaşlarına merdiven dayamış bu sanatçıyı, son yıllarda Türk müzikseverler de yakından tanımaya başladı. Hatta birbiri ardına gelen `Lazutlar’ çalışmalarıyla fanatik bir hayran kitlesi bile oluştu.(kuzeymavi.com)

Diskografi:

1982 Yıkılır Zulmün Son Kaleleri
1983 Ayrılık Türküsü
1984 Kerem Gibi (Nazım Hikmet Şiirleri)
1987 Sevdalı Türküler
1988 Nebengleis (Kenardaki Ray)
1989 Askaros
1991 Semahlar ve Deyişler
1993 Şiirce
1994 Torik Balıklar Ülkesinde (Çocuklar Için)
1996 Arhavılı Ismail (Demir Gökgöl ile Birlikte)
1997 Lazutlar
1998 Sen
2000 Lazutlar II
2001 Perçem Perçem
2002 Lazutlar III
2004 LAZUTLAR-Livera
2005 Lazutlar Seçmeler
2007 Bir Sürgünün Not Defteri
2008 Lazutlar 2008

Yorumlar

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!





*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.